Nutrició maternoinfantil
19.07.23

L’alimentació complementària

WhatsAppXCopy Link
L’alimentació complementària és un pas molt important en el creixement del teu nadó. A Clínica Verna som conscients dels dubtes i la inquietud que de vegades pot generar aquesta etapa i per això avui volem compartir alguns consells clau

Moment adequat

Al voltant dels 6 mesos, el teu bebè estarà preparat per explorar nous aliments. És important esperar fins que s’hagin assolit certes fites del desenvolupament per tal de començar amb l’alimentació complementària: tenir interès pel menjar, desaparició del reflex d’extrusió, bona coordinació oculomanual i mantenir-se assegut amb mínim suport.

Varietat d’aliments

Introdueix gradualment diferents grups d’aliments, com fruites, verdures, cereals i proteïnes, per assegurar-te que el teu bebè obtingui tots els nutrients necessaris per al seu bon desenvolupament.

Textures i consistència

A mesura que el teu fill/filla es va acostumant als aliments sòlids, ofereix progressivament diferents textures i consistències per estimular el seu desenvolupament oral i motriu. Pots provar purés, aliments aixafats i trossos adequats a la seva edat, sempre amb calma i respectant les senyals de sacietat, sense forçar. 

Paciència i exploració

Al principi, és possible que el teu bebè mostri rebuig o acceptació selectiva cap a certs aliments. Sigues pacient i continua oferint una varietat d’opcions perquè pugui explorar i desenvolupar les seves preferències.

Mantenir la lactància materna o fórmula

L’alimentació complementària no substitueix la llet materna o de fórmula. Als 6 mesos continua oferint en primer lloc llet al teu bebè, ja que segueix essent la seva font principal de nutrients fins l’any de vida.

Cada diada bebè-família és única, per la qual cosa quan sorgeixen dubtes o dificultats, és essencial consultar amb professionals de la salut actualitzades.